Att gå vilse men hitta tillbaka igen - Camilla stavem och hennes resa

Att gå vilse men hitta tillbaka igen

Vart ska jag någonstans? Vad är mina mål? Hur viktiga är dessa rutiner i jämförelse med allt annat som pågår i livet just nu? Dessa frågor är lätta att ställa sig själv när man har mycket som pågår i livet, och det är då det är extra viktigt att ha någon att vända sig till som kan leda dig på rätt väg igen.

Jag hade allt under kontroll, jag kände mig starkare, smalare, och hälsosammare än jag någonsin gjort. Vad kunde gå fel nu? Jag hade planerat det bra: Jag skulle träna under resan till Spanien och på det sättet kunna njuta av det goda i livet. Trodde jag. Allt går inte alltid som man tänkt sig och två dagar innan vi skulle åka fick jag tillbaka den envisa förkylningen jag haft under vintern och den skulle vara med mig hela semestern. Jag gjorde det bästa jag kunde: Jag tog långa promenader, tränade lätt på terrassen utan att få upp pulsen och försökte hålla min kost till största grad ( även om det blev ett par glas vin mer än vanligt). På grund av detta höll jag mig på rätt bana även om jag varken kände att jag blev mer eller mindre hälsosammare än jag varit. Fokus låg på att inte göra något värre, och det lyckades jag med.

När jag kom hem från semestern var det dags att börja nytt jobb. Jag kände mig fortfarande lite halvförkyld men lyckades kompensera den förlorade träningen genom att gå mina 4 km  till jobbet och köra lättare pass på gymmet dvs endast styrka och ingen kondition. Äntligen. Äntligen var jag igång igen. Lagom till att jag började känna mig stark på gymmet igen blev min Sambo sjuk med influensan.Jag gjorde allt för att undvika att bli smittad: Vitaminer, promenader och hålla mitt avstånd. Hjälpte det? För stunden, Ja, men det sköt endast upp problemen och när jag äntligen slappnade av inför ledighet så passade influensan på att besöka även mig.

Jag blev frustrerad och irriterad, varför skulle jag bli sjuk igen? Efter ett samtal med Anders så lärde han mig något enormt viktigt " Det viktigaste att tänka på nu är: Prio 1 bli frisk, prio 2 kost och prio 3 promenader". Med detta i åtanke somnade jag om och vaknade upp på soffan tre dagar senare. Min kropp behövde vila. Vi får inte glömma bort det, att kroppen säger till oss vad vi behöver oavsett om det handlar om mat, sömn eller träning och det är vårat uppdrag att lära oss att lyssna på den.

Jag börjar nu bli friskare igen och igår när jag ställde mig på vågen och tog mina mått visade det sig att jag fortsatt göra positiva förändringar för min kropp. Vad har vi lärt oss av detta? Vi måste sluta vara så hårda mot oss själva och inse att det är det vi gör största delen av vår tid som spelar roll, inte den korta perioden av sjukdom eller onyttigheter. Huvudsaken är att vi återigen faller in på rätt spår och gör positiva förändringar för oss själva. Nästa vecka ska jag börja träna igen efter sjukdom, vad ska ni göra för positiva förändringar?

2.5kg mellan bilderna. Vikten är inte allt!

Camilla Stavem

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: