Utmaningen att leva utanför vardagen - Camilla Stavem och hennes resa

Nio veckor har gått av vårt program med Skynda Långsamt, nio veckor? Vart tog tiden vägen? Denna tid har gått otroligt snabbt men om jag tittar tillbaka på mig själv ifrån början av programmet så har det skett otroligt mycket förändringar, utan att jag ens tänkt på det.

För nio veckor sedan tyckte jag att bra träning var att springa någon dag i veckan, idag rör jag mig varje dag på något sätt.  Jag trodde jag åt hälsosamt men åt allt för ofta, och allt för lite. Jag var alltid trött och sov aldrig genom en hel natt, i dag hinner jag knappt lägga huvudet på kudden innan jag somnar.  Tröttheten jag har idag är snarare ifrån de intensiva gympass jag kör istället för brist av sömn, vilket är en helt annat trötthet. Jag har även blivit mycket starkare psykiskt och med hjälp av Anders har jag lyckats ta mig igenom utmaning efter utmaning trots att det varit långt ifrån enkelt.

Jag åkte till London förra helgen med min Sambo och visste direkt att detta skulle bli en utmaning. Staden där Fish and chips och öl är en vardag, hur skulle det gå? Detta var min första resa sedan programmet hade startat och vi alla vet att rutiner gärna släpper när man lämnar hemmet. Det är lätt att hålla sig till bra vanor när lockelserna inte står rakt framför en, men hur skulle det gå när man hamnade utanför sin vardag?

Jag försökte upprepa för mig själv det Anders sagt flertal gånger ” Detta är nya vanor, en livsstil och inte en snabb förändring” och använde det genom varje beslut jag tog på resan och vet ni vad? Det gick faktiskt bättre än väntat! När man hade den inställningen var det lättare att tacka nej till den friterade maten och i stället ta något som passade mina vanor, ta promenaden till restaurangen i stället för taxin och att faktiskt gå upp på morgonen och ta ett träningspass på hotellet innan frukosten.

Trots dessa val hade jag gått upp 2kg på vågen när jag kom hem, vilket gjorde mig frustrerad. Anders dämpade direkt min oro och det visade sig vara vattenvikt efter flygningen som snabbt försvann efter ett par dagar .Detta har lärt mig att inte hänga upp mig för mycket på vågen och ha tålamod då allting har sina förklaringar.

Nu är det endast tre veckor kvar så nu sätter vi på högväxeln. Allt detta har skett på endast nio veckor, vad kan mer förändras? Jag är exalterad för att se resultaten, är inte ni? 

Camilla Stavem

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: