12 veckor in, vad har jag lärt mig? - Camilla Stavem och hennes resa

Var har 12 veckor tagit mig?

12 veckor har passerat, 12 veckor. Vart tog tiden vägen? Känns det inte som att vi precis stod där vid vägkanten desperata och krossade utan någon som helst aning om hur vi skulle gå vidare för att hitta tillbaka till oss själva? För mig känns det som igår.

När jag började detta programmet var jag förtvivlad. Jag satt fast i en kropp jag inte alls trivdes med, ett jobb jag var utsatt för trakasserier på och bar runt på allt för många sorger. Det var alldeles för mycket saker för att veta vart man skulle börja och jag såg ingen ände på problemet. I detta skede började jag tala med Anders som hjälpt mig med träningen när jag var yngre och han föreslog att jag skulle vara en del av programmet. Vad hade jag att förlora?

Det kunde inte bli värre så jag bestämde att ge det en chans. Jag måste erkänna att jag var skeptiskt, väldigt skeptiskt. Hur skulle nya vanor hjälpa mig att må bättre? Bli av med dessa extra kilon? Denna skeptiska inställning gjorde att jag inte följde allt till punkt och pricka i början. Hur skulle jag någonsin kunna gå ner i vikt när jag åt mer än jag någonsin gjort?  Jag fuskade, åt för lite och föll tillbaka i mina gamla dieter som aldrig fungerat. Vad blev resultatet? Jag gick självklart ner först, men gick direkt upp igen så fort jag inte levde efter dessa standarder.  Det var då som jag hörde av mig i förtvivlad till Anders och han tog sig tid att inte bara gå igenom mina resultat men också att vara lite av en psykolog för mig. Vad hade gått fel?  Vi insåg snabbt att det var min inställning till allt som skapade problem, jag var tvungen att bli mer öppen och verkligen ändra min livsstil om detta skulle fungera.

Jag bestämde mig för att verkligen ge detta en chans, och det var då förändringarna verkligen började fungera. Jag sov mer på nätterna, jag åt mer och hälsosammare än jag gjort tidigare och trots en envis förkylning började jag röra mig dagligen. Vad blev resultaten? Idag står jag här 12 veckor senare, 6 kg lättare, 10 cm mindre i midjan och mår mycket bättre än tidigare. Jag inser dock att jag har långt kvar att gå, och jag har därför valt att fortsätta vara en del av skynda långsamts program i ytterligare 12 veckor. Denna gång går jag in i denna period öppensinnad och nyfiken på vad jag kan lära mig om mig själv och min kropp.

Vill du också få en bättre hälsa både psykiskt och fysiskt? Häng med oss på denna resa!

Camilla Stavem

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: