Äggmuffins - Skynda Långsamt

Äggmuffins

Ägg fyllda med grönsaker

Perfekt frukost för dig som vill effektivisera din morgon och inte orkar/upplever sig ha tid att

photo_2016-09-29_08-34-02

Receptet i sig är superenkelt.
– Grönsaker
– Ägg
Det kan göras i förväg och står sig bra i kylen i 3-7 dagar beroende på hur bra du paketerar dem, temperaturen i kylen osv. Dvs du kan räkna med att dem är okej i minst 5 dagar om inte kylen står öppen halva dagarna. Det här är andra gången som dessa äggmuffins tillagas. Idén fick jag via en podcast då en kock berättade hur han brukade ta hand om sina grönsaker i kylen som höll på att bli dåliga genom att skära ner dem i små bitar, kasta in i ugnen, kyla ned och sedan tillaga med ägg. Vilket är precis så enkelt som receptet är. Du kan ta i precis vilka grönsaker/rotfrukter eller tillbehör du vill. Bara tillaga i muffinsformar så är det en smidig portionsstorlek som fungerar bra både för kids och vuxna att käka till frukost eller mellanmål.

Varje muffins innehåller:

Lagom mkt grönsaker 😉
1 ägg.

Skär grönsakerna i bitar, stek/koka/rosta i ugnen eller hur du nu vill tillaga grönsakerna. Smaksätt med valfria idéer, t.ex. vitlök, ingefära, curry, sambal oelek eller något annat du hittar på. Jag har alltid vitlök i mina då vitlök är fantastiskt på så många sätt. Det stärker immunförsvaret likväl som det smakar fantastiskt.

photo_2016-09-29_08-34-39

 

Tillvägagångssätt:

lägg lite grönsaker i botten på muffinsformarna. Vispa ett ägg och häll över grönsakerna.
– Upprepa tills allt är klart. (duh)
Sedan tillaga i ugn på ca 150grader i 15-25 minuter beroende på form, ugn osv. Det du kollar efter är om hela ägget är tillagat. Låt dem sedan kylas ned innan du tar ut dem ur formarna.

 

Smaklig mat.

Relaterade inlägg
Inge relaterade inlägg.

Anders Björk

En hälsoälskande tekniknörd som är beteendevetare, Personlig tränare och kostrådgivare.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: