Hamburgare med Jalapenos och rökt skinka - Skynda Långsamt

Hamburgare, snabbt och enkelt!

Hamburgare har ett dåligt rykte, men behöver inte vara dålig mat! Du kan få i dig ordentligt med grönsaker och bra nötkött tillsammans med fantastiskt gott bröd. Det här är en variant på en burgare som inte tar lång tid att göra, kolla in hyperlapsen så ser du hur enkelt det var. 

Alla ingredienser går att byta ut, men detta var riktigt trevligt!

Ingredienser

  • 10% Nötfärs
  • Frisco Hamburgebröd
  • Brazilian spicy churrassco BBQ sås
  • Yellow Mustard
  • Bladspenat
  • Rökt skinka
  • Tomat
  • Jalapenos
  • Äpple
  • Oliver
  • Coctailtomater

Hamburgarna

Ta nötfärsen och rulla ihop till en boll, pressa ihop den mellan dina handflator och forma till en burgare. Du behöver inte jobba med färsen speciellt mycket utan du vill gärna göra det så lite du kan för att få den så trevlig som möjligt. Lägg sedan hamburgarna i en upphettad och varm stekpanna, salta på ovansidan och låt ligga tills botten har fått ordentlig stekyta. Vänd sedan burgaren och salta på den redan stekta sidan. 

Mina var 150-200g styck, beroende på vad som är lagom för dig så kan du enkelt anpassa mängden färs. 

Bygg ihop burgaren

Från botten: Yellow mustard, BBQ, spenat, rökt skinka, tomat, jalapenos, köttet, toppen.

Till det blev det en blandning av halkidiki och kalamon oliver (AWESOME!), ett gäng små oliver och ett äpple i bitar. 

En bra måltid helt enkelt!

Anders Björk

En hälsoälskande tekniknörd som är beteendevetare, Personlig tränare och kostrådgivare.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: