Konsten att leva gott & vara hälsosam - Skynda Långsamt

Konsten att leva gott & vara hälsosam

Måndag, tisdag, onsdag torsdag och sedan är det helg: Äntligen denna efterlängtade ledighet men lika fort som den kommer har den försvunnit igen och det är återigen tisdag, vart tog all tid vägen? Vi lever så otroligt upptagna liv där måsten är en del av vardagen men vi får inte glömma bort att leva, ta vara på de små stunderna och prioritera det som ger en glädje i livet.

Vi har haft en enormt värmebölja i Sverige vilket tyvärr gör att tiden känns som den går ännu snabbare då det man helst skulle vilja är att njuta av all tid i solen men med upptagna liv och vardagliga jobb så är det svårt att få tid. Det har därför inte varit kosten eller träningen som varit i största fokuset dessa två veckor utan att ta vara på varje stund det finns att njuta av solen. Lunch i solen med kollegor, morgon promenader till jobbet och helger med fullspäckade aktiviteter. Så hur har jag hunnit med allt detta? Ett ord, balans.

Det är enormt viktigt för mig att hålla kosten och träningen på banan men lik så viktigt att kunna umgås med vänner och verkligen njuta av dem där fina dagarna i solen. Balans har varit A och O och för att kunna “unna” mig dessa kvällar med vänner, ett par glas vin på en uteservering och att göra annat än att bara jobba och träna har jag fått effektivisera mig i min vardag.

Jag promenerar varje dag till jobbet vilket automatiskt tar mig närmare mina stegmål, jag har schemalagt träningen till varannan dag på kvällstid och dem andra dagarna har jag helt enkelt fokuserat på mina steg. Det är enklare än vad man tror att komma upp i 10.000 + steg varje dag, hur? Ta trappan, ta morgonpromenaden i stället för bussen, ta en promenad efter lunchen runt kvarteret och välj helt enkelt bort trafik av något slag nu när det ändå är så varmt och härligt ute. Vad bättre än att kombinera motion med massor D-vitamin? 

Det är en utmaning att leva ett hälsosammare liv men vi alla är med i denna grupp av en anledning: Vi vill leva längre, ha mer energi och utvecklas som människor. Vi kan göra uppoffringar, men det betyder inte att vi behöver ge upp allt vi älskar, glöm inte det.

Camilla Stavem

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: