En fräsch, enkel och trevlig potatissallad med ryggbiff.

Ryggbiff med potatissallad

En trevlig potatissallad, en fin köttbit och en varm sommardag fylld av fysiska aktiviteter. Lägg till möjligheten att dela den med någon eller några som du håller kärt om hjärtat... Livet blir inte mycket bättre än såhär! 

Ingredienser - För ca 4-5 portioner

  • 1200g potatis
  • 800g Ryggbiff
  • ett knippe sparris
  • 1 förpackning färska haricots verts
  • 2 stora tomater
  • Ett gäng oliver marinerade i chili
  • Ett gäng soltorkade tomater
  • Flingsalt
  • Olivolja
  • Citron
  • Vitlökssmör (rumstempererat smör med pressad vitlök)

Potatissallad

  1. Börja med att tvätta och skära potatisen i bitar. Tillaga sedan i ugn eller actifryer.
  2. Plocka bort roten från sparrisen och dela toppen i lagom stora bitar. Dela även haricots verts i liknande storlek.
  3. Hetta upp en stekpanna, tillsätt lite vitlökssmör, tillsätt sparris och haricots verts. Ge dem lagom mycket färg.
  4. Dela oliver, soltorkade tomater och färska tomater. 
  5. När potatisen är färdig, lägg i en stor bunke, salta, häll över stekta grönsakerna, oliverna och alla tomater. Pressa över lite färsk citron och toppa med olivolja.

Ryggbiffen

  1. Hetta upp en stekpanna
  2. Tillsätt olja när stekpannan är het.
  3. Lägg i din ryggbiff, salta på ovansidan.
  4. Beroende på tjocklek på biff, samt hur du vill ha den tillagad så tar det olika lång tid. - Öva så blir det bättre. 
  5. När köttbiten i princip är färdig, tillsätt vitlökssmör i pannan, låt det smälta, tilta stekpannan och skyffla vitlökssmöret upp på köttbiten en stund. Kommer ge en bättre yta och en trevlig smak av vitlök.
  6. Lägg sedan köttet i aluminiumfolie, låt det ligga på sidan och vila i 2-10 minuter. 
  7. Tranchera sedan köttet och njut!

Såhär kan du äta! 😀

Aldrig fel med en extra sallad!

Min actifryer in action, fantastiskt sätt att tillaga potatis.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: