Skynda Långsamts Cheesecake
En proteinrik och fantastiskt god cheesecake, den är enkel att göra och fylld av bra ingredienser. Passa på att bjuda på denna cheesecake vid nästa festmåltid, eller varför inte en helt vanlig vardagkväll ;).
Bilden är ett serveringsförslag på cheesecaken.
Recept
Botten
- 100g naturella nötter
- 100g 78% mörk choklad
- 3 äggvitor
- 1msk strösocker
Fyllning
- 500g naturell kvarg
- 3 äggulor
- 2msk strösocker
- Vanilj
- 200g Hallon
Botten
1. Hetta upp ugnen till 175°C
2. Täck botten på en springform (ca 25cm) med bakplåtspapper.
3. Grovhacka nötter och mörkchoklad
4. Dela på äggen, vispa äggvitan till ett hårt skum (spara äggulan till fyllningen)
5. Vänd försiktigt i nötter, choklad och strösocker i äggvitan
6. För över blandningen i springformen.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 35minuter
8. Ta ut botten och låt den kylas ned ordentligt.
Fyllning
1. Hetta upp ugnen till 175°C
2. Tina 200g hallon, täck med 1msk strösocker
3. Vispa ihop kvarg, äggulor, vanilj och 1msk strösocker
4. Vänd i de upptinade hallonen i smeten
5. Häll fyllningen över den välkylda botten
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-40minuter
7. Kyl cheesecaken innan servering
Servering
Servera med frukt och bär.
Näringsvärde
Hela kakan - 1925 Kcal
- 110g Kolhydrater
- 116g Fett
- 105g Protein
1/8 av kakan - 240 Kcal
- 14g Kolhydrater
- 14.5g Fett
- 13g Protein
100g nötter
Grovhackade nötter och mörkchoklad
Hårt vispad äggvita
Botten i springformen
Botten utsmetad i springform
Frysta hallon på upptining
Fyllningen redo att vispas
Fyllningen färdigblandad
Fyllningen på botten
Cheesecaken redo för ugnen
Cheesecaken redo att servera
Serveringsförlsag