Skynda Långsamts Cheesecake - Fantastiskt god och enkel att göra

Skynda Långsamts Cheesecake

En proteinrik och fantastiskt god cheesecake, den är enkel att göra och fylld av bra ingredienser. Passa på att bjuda på denna cheesecake vid nästa festmåltid, eller varför inte en helt vanlig vardagkväll ;). 

Bilden är ett serveringsförslag på cheesecaken.

Recept

Botten

- 100g naturella nötter
- 100g 78% mörk choklad
- 3 äggvitor
- 1msk strösocker

Fyllning

- 500g naturell kvarg
- 3 äggulor
- 2msk strösocker
- Vanilj
- 200g Hallon

Botten

1. Hetta upp ugnen till 175°C
2. Täck botten på en springform (ca 25cm) med bakplåtspapper.
3. Grovhacka nötter och mörkchoklad
4. Dela på äggen, vispa äggvitan till ett hårt skum (spara äggulan till fyllningen)
5. Vänd försiktigt i nötter, choklad och strösocker i äggvitan
6. För över blandningen i springformen.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 35minuter
8. Ta ut botten och låt den kylas ned ordentligt.

Fyllning

1. Hetta upp ugnen till 175°C
2. Tina 200g hallon, täck med 1msk strösocker
3. Vispa ihop kvarg, äggulor, vanilj och 1msk strösocker
4. Vänd i de upptinade hallonen i smeten
5. Häll fyllningen över den välkylda botten
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-40minuter
7. Kyl cheesecaken innan servering

Servering

Servera med frukt och bär. 

Näringsvärde

Hela kakan - 1925 Kcal
- 110g Kolhydrater
- 116g Fett
- 105g Protein

1/8 av kakan -  240 Kcal
- 14g Kolhydrater
- 14.5g Fett
- 13g Protein

100g nötter

Grovhackade nötter och mörkchoklad

Hårt vispad äggvita

Botten i springformen

Botten utsmetad i springform

Frysta hallon på upptining

Fyllningen redo att vispas

Fyllningen färdigblandad

Fyllningen på botten

Cheesecaken redo för ugnen

Cheesecaken redo att servera

Serveringsförlsag

Relaterade inlägg
Inge relaterade inlägg.

Anders Björk

En hälsoälskande tekniknörd som är beteendevetare, Personlig tränare och kostrådgivare.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: