Lär dig hur du uppnår framgång och når dina mål i livet.

Självinsikt.. något som är väldigt viktigt för att uppnå en förändring. När du är mer introspektiv så är det som att allt i livet faller på plats, du förstår att det inte finns några yttre omständigheter som kontrollerar dig. Du har direkt kontroll över dig själv och utkomsten. Jag kommer plocka inspiration från Bedros Keuilian för detta inlägget.

Hur blir du mer introspektiv?

Första steget är att acceptera full personligt ansvar. Det gäller allt som händer dig, du kan inte påverka det yttre som sker, men du har fullt ansvar för hur du hanterar situationen. Lägg din energi och ditt fokus på det som betyder något.

“Control what you can, cope with what u can, and concentrate on what counts.” – Oklart vem som sa det

Du kontrollerar helt enkelt dina tankar, din ord och dina handlingar. Det är det enda du kan kontrollera. Du kan inte kontrollera om det regnar, om det är trafikstopp, om din chef är ett svin, om din partner är på dåligt humör. Eftersom du inte kan kontrollera det, släpp det! Du kan inte kontrollera om din partner är arg, du kan inte kontrollera om dina barn beter sig illa… Du kan bara kontrollera hur du agerar och svarar i situationen.

Antingen blir du arg, vilket inte kommer ge dig någonting. Skrik på dina barn, din sambo, din kollega, men det kommer inte ge dig något bra. Släpp det istället och acceptera vad du kan kontrollera, vilket är din respons till situationen. Lägg fokus på vad som sker på din insida, dina tankar, ord och handlingar. Lägg fokus på erfarenheter och upplevelser som verkligen betyder något för dig och din framtid.

Sluta oroa dig om vad andra tycker, tänker och gör

Vad gör det om din granne, kompis, kollega har råd att köpa en ny telefon, en snabb sportbil, ett stort hus och åka ut och resa, men inte du? Vad vinner du på att bli stressad och upprörd över att deras situation ser annorlunda ut än din? Du kan ändå inte påverka det, utan vad du kan påverka är din egna inställning till situationen. Du kan påverka om du tillåter det att ha en betydelse i ditt liv, eller om det är helt oväsentligt. Lyckas du få den inställningen så har du kommit långt. Men det är inte förrän du kommit dit som du börjat ändra fokus utifrån till insidan.

Lägg mer tid på att fokusera på det som påverkar dig, ditt liv, din familj, din framtid och det som verkligen betyder något. När du lyckas lägga fokus där, varje dag, då har du börjat jobba med dig själv.

Craig Ballantyne tipsar om att visa filmen över ditt vardagsliv, varje dag.

Vad det innebär, t.ex. Du går upp på morgonen, åker till jobbet, vid lunch går du till närmsta ställe för att käka lunch. Till lunchen så bjuder dem alltid på fikabröd, du vet att du inte vill ha  fikabröd, men du tar det i alla fall. Varför?

I slutet av dagen kan du kolla tillbaka, säga till dig själv: okej, imorgon hoppar jag fikabrödet vid lunchen.
För att planera i förväg och lyckas med det så säger du till din kollega att hjälpa dig motstå fikabrödet vid lunchen. På så vis har du kontrollerat din situation, tagit hjälp utifrån och du uppnår din önskade förändring.

Det som händer då är att:

Se tillbaka på din dag, notera dina misstag och planera för vad du kan göra vid nästa tillfälle då den situationen utspelas. På så vis så lär dig dig mer om dig själv, du lär dig vad som händer och du agerar därefter. Du får ditt önskade resultat för att du tar ansvar, du agerar och du gör arbetet.

“Make the right decisions for your life, right now, and always.” – Craig Ballantyne

När du lyckas med det, så kommer bitarna i ditt liv falla på plats. Du kommer börja nå dina mål och du kommer utvecklas. Det är en lång resa, men det hela börjar med att släppa det yttre och fokusera på det inre.

Relaterade inlägg
Inge relaterade inlägg.

Anders Björk

En hälsoälskande tekniknörd som är beteendevetare, Personlig tränare och kostrådgivare.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: