Louise har kommit till insikt om sin livskvalitét - Del 8 av hennes resa

Personlig Utveckling

"Personlig utveckling är det bästa sättet att nå framgång. Påbörja en utveckling idag och se framsteg i alla delar av ditt liv snarast."

May 6, 2017

Vad är livskvalitet för dig?

Finner du lycka i materiella ting? Av människors energi? Pengar? Djur? Ja, vad är livskvalitet för dig? 

För mig är livskvalitet att få ha mitt sociala liv med vänner och familj. Jag gillar att få välja mellan att antingen träffa vänner och aktivera mig eller bara få vara för mig själv och reboosta. Olika dagar ger och tar olika mängd energi.

Undanflykter och att skylla ifrån mig har väldigt länge varit min vardag. Jag har alltid hittat ursäkter till att göra något och ljugit för mig själv för att det var bekvämt. Men jag förstår inte idag varför jag nöjde mig med bekvämt? Vad skulle det göra för nytta? Nöja mig med att inte må helt bra? Så vill jag inte längre ha det. Jag vill inte leva med att bara nöja mig, vara bekväm och go with the flow.

“Don’t go with the flow. Go against it”.

För några dagar sedan så träffade jag en vän till mig. En vän jag haft i några år och som alltid funnits där och stöttat i alla lägen. Som ännu en livscoach. Hon får mig alltid att tänka och på något sätt jag aldrig tidigare varit med om, hon får kontakt med min själ. Hon får mig att känna ro och trygghet, både i henne som vän och även i mig själv. Blir inspirerad varje gång vi ses. Jag känner mig så bra och mår bra. Jag känner livskvalitet på ett helt annat sätt än jag någon gång tidigare har känt.

Det jag lär mig av henne tar jag med mig i min vardag då jag har en lång inre resa framför mig. Jag måste få kontakt med mitt inre både känslomässigt och tankemässigt. Jag vet att jag aldrig helt kommer hitta mig själv för det tror jag inte längre att någon gör. Du befinner dig ständigt i olika perioder och situationer av ditt liv och ibland delar du ditt liv med någon och ibland inte. Vi alla är ju olika. 

Det jag då vill jobba på är att hitta fler sidor av mig själv och mata den och de sidor jag tycker om och kan stå för. Matar jag den negativa och arga sidan så är det ju den jag är just då. Matar jag istället den positiva och leende sidan så blir jag ju då glad och då matar den känslan andra så de blir glada. En god spiral som jag länge velat leva upp till och bidra med till mina nära och kära.

Vad börjar jag med?

Att vara levande. Göra aktiva val och sluta lägga mig själv åt sidan. Jag lägger mig liksom “on hold” av någon anledning och det kommer inte hjälpa mina nära och kära och absolut inte mig själv heller. Där vet jag inte varför jag jag gjorde så. Kanske den naturliga tankegången jag länge hade av att inte räcka till. Vara lat och inte orka ta tag i flera saker samtidigt? Det är ju det beteendet som jag får ta tag i nu. Alla problem jag la undan tidigare kommer nu som ett slag i ansiktet och jag har blivit rejält testad av motgång efter motgång. Så där har jag enbart mig själv att skylla. Det är även sant som klyschan säger : “De val du väljer idag kommer påverka din framtid”.

Detta trodde jag verkligen inte på. Inte att varenda val kunde vara avgörande. Det vet jag ju nu.

Därför vill jag aktivt jobba med mig själv. Tänka igenom mina val jag ska göra och se om de kommer bita mig i ändan senare eller om det kommer vara värt det. Som min första tanke alltid varit så tycker jag detta är skitjobbigt. Men när jag får tänka till med mina nya fräscha tankar så känner jag mer att det kommer bli tungt men jag är så redo. Jag orkar inte behandla mig själv som skit. Min relation till mig själv ska ju vara den viktigaste men jag har aldrig levt upp till det tidigare. Nu är det dags!

Nya mål

Nu har ju situationen ändrats under dessa åtta veckor. Jag har inte gått ner så mycket i vikt som jag velat göra men det är okej. Jag har vuxit i mina tankar och gått ner i självkritiken. Allt ligger inte alltid på mig och då behöver jag inte ta mig an det heller. Jag måste vara närmre mitt hela jag innan jag kan ta mig an fler saker i livet.

Så mitt fokus ligger fortfarande på mitt inre men jag ska även under mina sista 4 veckor ge vad jag kan för att få lite mer av en yttre förändring. Jag förstår ju nu att det inte är det viktigaste för mig att gå ner i vikt. Det är att gå in i mig själv och bara andas. Andas gör jag inte lika snabbt och ytligt som jag gjorde för åtta veckor sen.

Så mitt nya mål jag sätter till 1 juni är att göra meditationsövningar varje dag. Behöver inte vara så långa men bara så jag får känna mina egna andetag och njuta av att få vara levande.

Man behöver inte ha så himla höga mål. Kör hellre fler delmål lite tätare ihop. För då får man ju verkligen känslan att vara levande och få aktivt röra sig mot sina delmål. Istället för att sätta ett jättehögt från början och kanske bli besviken. Så går mina tankar om det i alla fall och det mår jag bättre av.

Mitt tips är också att fylla sitt liv med så mycket livkvalitet som möjligt. Hitta det som gör dig glad och följ den vägen. Följ dig själv. Hjälp dig själv.

Och bara njut av att vara levande.

/Louise

Sugen på en förändring?

Vill du ha samma coach som Louise? Läs mer om vår coachingen här

Louise Thörnblad

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: