Louise personliga utveckling - Del 7 på hennes förändring

Personlig Utveckling

"Personlig utveckling är det bästa sättet att nå framgång. Påbörja en utveckling idag och se framsteg i alla delar av ditt liv snarast."

Vad ger dig känslan att känna dig hel?

Något jag har fått fundera och analyserat väldigt mycket de senaste 4 veckorna. Jag har ju tillåtit mig själv att tappa fotfästet och hoppades visst på den där riddaren med vit häst eller en enhörning som skulle rädda mig. Men såklart var det bara i fantasin och jag fick vakna upp till verkligheten och se livet för vad det är. Inte lätt men ändå inte omöjligt.

Det är ju svårare att bryta en vana än vad det är att tillföra en ny. Men som jag känner för tillfället så mår jag bättre av att jobba på det jag har och sen tillför jag något nytt när jag känner mig redo för det. Jag skulle behöva bryta ner vissa saker i små bitar och bearbeta dem bit för bit. Men det är inte alla saker jag behöver lägga ner onödig energi på så nu gäller det att prioritera. Känna efter vad jag borde börja att jobba på och vad jag kan låta komma längre fram. Såklart skriker en del av mig att sluta skjuta upp saker för det är en av de anledningar till att jag är just där jag är i livet just nu. Samtidigt skriker en annan del av mig att jag faktiskt börjar må bra och har mitt liv under kontroll, för en gångs skull. Ska jag inte få njuta av det då? 

Den största anledningen till varför jag flyttade från Oslo var att hitta tillbaka till mig själv. Jag hade tappat bort mig själv någonstans på vägen och jag kunde inte hitta tillbaka till mig själv när jag var i det stadiet i livet jag var då. Jag är verkligen så tacksam och stolt över mig själv att jag flyttade för det är en av de bästa sakerna jag gjort för mig själv. Jag lyssnade på en röst inom mig som började bli allt starkare och starkare. Tillslut kunde jag inte ignorera den längre.

I mitt liv är jag viktigast.

Mår inte jag bra så kan jag ju inte behandla alla i min omgivning bra. Dålig spiral=dåliga beslut till ett ohälsosamt liv. 
Jag vägrar vara så dubbelmoralisk. Jag måste hitta en väg jag vill satsa på. Inte hålla på att vela fram och tillbaka, det har jag gjort tillräckligt nu. Jag var alltid den som lyssnade på alla olika vänners råd och tog verkligen dem till mig. Det jag gjort senare när jag blev äldre var att filtrera det lite men ändå tog till mig allt dem sa. Lite från en person och lite från en annan. Just för att skapa min egen väg. Men inte visste jag då att jag inte alltid måste försöka vara glad, rolig eller perfekt. Det räcker alltid med att bara vara mig själv. Det räcker alltid!

DU räcker alltid till!

Livsförändring

Man kan göra en förändring när som helst i livet. Det är aldrig för sent. Ingenting är skrivet i sten och kommer aldrig att bli. Så varför inte då börja acceptera det och acceptera sig själv? Vissa har hjärnspöken som ställer till det och andra har liknande problem. Men det gör det inte mer okej att ge upp. Försök då hellre att utmana dig på ett hälsosamt sätt och ta tag i dina hjärnspöken. Bearbeta dem. Bearbeta dem innan du tar tag i nya saker i ditt liv. Du bestämmer över ditt liv, ingen annan!

Så det som ger mig känslan att känna mig hel är min resa jag går igenom. Att jag varje dag växer till att bli den ideella personen jag kan och vill vara. Den känslan kan ingen ta ifrån mig för den är min, bara min. Ingen kan heller ta ifrån mig från den jag är eller vill vara för det är jag som bestämmer i mitt liv. Jag bestämmer även vad jag ska ta åt mig och inte. Därför är det ju viktigt för mig att inte släppa taget igen. För det märks så tydligt vad som händer när jag släpper taget om mitt liv. Allt möjligt händer och småsaker gör jag till världsproblem. Jag tycker synd om mig själv och finner ingen lycka i livet. Vad händer då om jag alltid jobbar på att ha kontrollen över mitt eget liv?

Jag tror att det är då jag kommer känna mig som mest hel. När jag har kontroll och inte låter något komma åt mig.

Glöm inte bort att de du älskar runt omkring dig mår dåligt när de ser att du mår dåligt. Så gör ett val och jobba på dig själv först för att varken skada de i din omgivning, eller skada dig själv.

Du är viktig och värdefull i ditt liv!

//Louise

Sugen på en förändring?

Vill du ha samma coach som Louise? Läs mer om vår coachingen här

Louise Thörnblad

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: