Presentation av vår nya coach Viktor och hans bakgrund

Kost, hälsa, träning och motion…

Vi hör orden dagligen från vänner eller via sociala medier, men vad betyder dem egentligen? Men framför allt, vilka tankar och känslor väcker dem? En del blir stressade av orden, medans andra identifierar sig med dem till fullo.
I dagsläget är ord som kost och hälsa positivt laddade för mig, men mitt brinnande intresse för kost, hälsa och träning har inte alltid varit en självklarhet för mig... Det har snarare varit tvärtom med en uppväxt som präglats av datorspel, skateboard samt en teknikinriktning på gymnasiet.
Datorspel ligger fortfarande varmt om hjärtat än idag, men dess prioritet har trappats ner med åren och ersatts av just kost och träning.

När intresset för just träning växte fram under 2010/2011, hade jag en dålig bild av vad ”sunt” och ”hälsosamt” var och hade bland annat väldigt lätt att äta för mycket, och gärna av fel saker. Ju mer, desto bättre tänkte jag. Mitt mål var nämligen enkelt: Gå upp i vikt. När andra kämpat med att gå ner i vikt har jag kämpat åt andra hållet i stort sett.
Jag har mer eller mindre hela mitt liv varit smal och tanig, vilket har varit mitt största hinder från att vara ”nöjd” med mig själv. Att jag också är relativt lång gör att jag bara såg ännu smalare ut. När jag till slut nådde mitt mål, 100 kg (2015), var jag till en början väldigt stolt (Jag hade ju lyckats!), men insåg ganska snabbt hur jobbigt allt i vardagen blev. Enkla vardagsaktiviteter som att gå i trappan blev kämpigt och pulsen ökade för ingenting. Det är först nu i efterhand när jag är lite lättare på foten som det går att reflektera över den konstiga bild jag haft kring kost. Intresset för kost växte fram genom denna resa och är idag minst lika viktigt som träningen. I dagsläget studerar jag idrotts- och motionspsykologi på Högskolan i Halmstad.

Vad kan då jag som ny coach tillföra på Skynda Långsamt och hjälpa just dig med?
Först och främst stödet under vårt samarbete. Det stöd som jag själv saknade under min egna viktresa. Humör och motivation går upp och ner, vilket är helt normalt! Men då finns jag där som bollplank eller för att svara på frågor.
Eftersom vi alla är olika, ger det oss olika förutsättningar och behov, vilket är varför allt skräddarsys och anpassas just för dig. Genom en strukturerad plan ska vi tillsammans ta oss an dina mål!

Hör gärna av dig till mig på viktor@skyndalangsamt.se

Viktor byggde upp sitt intresse för kost och träning när han började träna och äta för att gå upp vikt. Nu 7 år senare studerar han på högskola…

Relaterade inlägg
Inge relaterade inlägg.

Anders Björk

En hälsoälskande tekniknörd som är beteendevetare, Personlig tränare och kostrådgivare.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: