Färsk pasta med champinjoner, paprika och rökt skinka

Fylld tortellini tillsammans med massor av grönsaker

En enkel pasta fylld med goda smaker, grönsaker och energi för ett bra träningspass. Jag använde mig av färdig tortellini fylld med ricotta och pesto. Går mycket snabbt att tillaga, så passar utmärkt för dig som har bråttom!

Ingredienser - För två portioner

- 250g färsk Tortellini (Jag hade ricotta och pesto fyllda)
- 250g champinjoner
- 200g rökt skinka
- 2 paprikor
- 2 vitlöksklyftor
- 1 Jalapeño
- Olivolja
- Salt
- Färsk oregano
- Citron

Pastan

Tillaga pastan tills den är al dente. Det innebär att den ska ha ett tuggmotstånd. Det kommer finnas rekommendationer på förpackningen att följa. Jag tillagade mina i ca 4 minuter. 

Woken

- Hetta upp en stekpanna
- Hacka vitlök och jalapenon
- Häll i önskad mängd olivolja i pannan och börja fräsa vitlöken och jalapenon
- Hacka/skiva champinjonerna i önskad form och storlek, släng i dem i stekpannan.
- Skär paprikan i önskad form och storlek, släng i dem i stekpannan. 
- Hacka den rökta skinkan och vänd ner bland grönsakerna.
- Salta efter smak
- vänd i den kokta pastan, toppa med hackad färsk oregano och pressa över lite citron. 

Servera gärna pastan omgående

Även om den är bäst serverad omgående så funkar den utmärkt i en matlåda. Kan vara trevligt att toppa med lite olivolja så blir den bättre när den värms upp sen. 

Kommentera gärna nedan vad du tyckte om pastan! 

Anders Björk

En hälsoälskande tekniknörd som är beteendevetare, Personlig tränare och kostrådgivare.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: